skip to Main Content

Testgewichten

Veiligheid staat voorop. Als uw onderneming de beschikking heeft over een kraan of hijsinstallatie, dan moet deze met enige regelmaat worden getest. Wij verhuren gekalibreerde testgewichten, in zwaarte variërend van 10 kilo tot 5000 kilo. Vanaf 200 kilo zijn onze testgewichten modulair samen te stellen en veilig te hijsen. Zeer geschikt dus om, ook na een reparatie, kranen, hef- en hijsinstallaties te testen.

Testgewichten van Gebr Vermeer zijn gecertificeerd volgens de ISO 17025 norm, binnen de klasse M1. Op onze locatie in Tilburg kunnen wij uw spreaders, hijsbalken, etc tot 60 ton beproeven. Een voordeel daarbij is dat we de testgewichten direct voorhanden hebben wat scheelt in de kosten. Desgewenst maken wij vrijblijvend een werkopname en stellen een hijs- en veiligheidsplan op.

Voer een hellingproef uit binnen de scheepvaartindustrie met onze testgewichten

Binnen de scheepvaartindustrie zijn onze ijkgewichten populair om een hellingproef mee uit te voeren. Een schipper weet dan snel en op een efficiënte wijze of de stabiliteit van het schip in orde is. Heeft uw onderneming een weegbrug? Dan kan het geen kwaad om deze periodiek te ijken met onze testgewichten. Uw klant wil tenslotte zeker weten waar-ie aan toe is.

Gebr. Vermeer, ook voor transport en handling van testgewichten

Laat ons eveneens het transport van de testgewichten verzorgen. Gebr. Vermeer heeft hiervoor de beschikking over een up-to-date wagenpark. Dit varieert van een combo, bestelbus of bakauto met laadklep tot aan trekkers met opleggers of semi-diepladers.

Voor het handelen van de testgewichten op locatie kunnen wij eveneens assisteren. Hiervoor hebben wij de beschikking over (elektrische) heftrucks, ruwterrein heftrucks en autolaadkranen. Betreft het een kleine ruimte, zoals bijv. een kelder of een lift, dan hebben wij hulpmaterialen in huis waarmee we testgewichten op hun plek kunnen krijgen. Denk hierbij aan elektrische trappenlopers, steekwagens, elektrische pompwagens en rolkarren. Onze mensen (chauffeurs) beschikken over de volgende certificaten: VCA, heftruck-, hoogwerker- en bovenloopkraan certificaat en kunnen uw technische dienst terzijde staan met de handling van de testgewichten op locatie.

Gebr. Vermeer heeft sinds de jaren ’80 een reputatie hoog te houden waar het gaat om industriële verplaatsingen. In speciale transporten, zoals die van testgewichten, zijn wij helemaal thuis. De prijs zal u bovendien positief verrassen, die verzekering geven wij u blindelings.
Neem contact op

Back To Top