skip to Main Content

Gebr. Vermeer Industrial Movements is overgegaan tot de aanschaf van airskates.

Airskates zijn in te zetten tot 15.000kg. Waarom luchtkussentransport en hoe werkt het eigenlijk?

Het lucht-film principe is relatief eenvoudig, maar ongelooflijk effectief. Luchtkussens, vervaardigd uit een flexibel membraan worden voorzien met over het algemeen 1 tot 4 bar perslucht. Doordat de lucht “lekt” met een gecontroleerde snelheid, ‘zweeft’ het luchtkussen een paar tiende van een millimeter van de vloer. Op dit punt is de wrijvingscoëfficiënt voldoende gereduceerd om de last nagenoeg wrijvingsloos te bewegen. Om ervoor te zorgen dat luchtkussentransport goed functioneert, dient de vloer luchtdicht, glad en vlak te zijn. De voordelen van luchtkussens en luchtfilmsystemen:

  • Extra weinig wrijving – Luchtkussens nemen de wrijving weg, waardoor het verplaatsen van zware lasten weinig inspanning vergt.
  • Omnidirectionele verplaatsing – Luchtkussens maken rails en wielen overbodig – het enige wat u nodig heeft is een parcours zonder belemmeringen.
  • Geen schade aan vloeren – Luchtkussens dragen zelfs de zwaarste lasten, vloeren worden dus niet langer beschadigd, ontsierd, gedeukt of afgeschilferd.
  • Laag profiel – U krijgt gemakkelijk toegang tot nauwe, lage en moeilijk bereikbare plaatsen.

Over

Uw specialist voor logistieke dienstverlening

Gebr. Vermeer Industrial Movements is een logistieke dienstverlener op het gebied van technisch transport en diensten. In de loop der jaren is Gebr. Vermeer uitgegroeid van een transportbedrijf tot een professioneel en vooruitstrevend bedrijf.

Daarnaast leveren wij aanverwante diensten die je allemaal kunt bekijken op onze diensten pagina. Ons motto is: We take care of your machinery. Ons team van professionele medewerkers is u dan ook graag van dienst om dit waar te maken.

Stel uw vraag

Back To Top